Logo champagnenovicen

Hvorfor lige champagne?

Ja, hvorfor egentligt

Det startede faktisk lidt som en tilfældighed

Mit eget champagneeventyr startede tilbage i 2020, da Covid-19 var på sit højeste. Jeg savnede, som så mange andre, noget at give mig til og tilfældigt faldt jeg over et abonnement, hvor man hver måned fik tilsendt to flasker champagne. Lidt uovervejet trykkede jeg Køb- og det viste sig sidenhen at være den knap der startede mit eget eventyr.

Indtil det tidspunkt var min egen erfaring med champagne yderst begrænset og jeg tænkte det mest som noget surt stads, man nippede til omkring midnat nytårsaften, sammen med kransekagen, hvorefter man forsøgte at stille sit halvfyldte glas fra sig, så ubemærket og diskret som muligt. 
Men intet kunne være mere forkert, og da jeg begyndte at dykke mere ned i champagnen åbnede der sig en helt ny verden- jeg var solgt! Min hidtige skepsis overfor champagne blev hurtigt, men sikkert gjort til skamme, for champagne er fantastisk!

Champagnenovicen.dk

Gennem mit abonnement, smagte jeg en masse forskellige champagner og fik mere og mere viden om hvad champagne egentlig er for en størrelse, hvad det kan og hvorfor det adskiller sig så meget fra andre mousserende vine – for det gør det 🙂 og det var altså en vild oplevelse første gang jeg kunne genkende en duftnote i en champagne- pludselig kunne jeg dufte hindbær helt tydeligt!

Det med duftnoter er et kapitel for sig, og det kræver både øvelse og tålmodighed at lære at skille de forskellige dufte fra hinanden.

De dygtigste kældremestre og sommeliere har øvet sig i årevis, så fortvivl ikke hvis du ikke synes du kan dufte hverken ferskensten, grønne figner eller lavendelnoter- man kan sagtens nyde champagnen uden at kunne det 🙂 

 

 

 

 

På et tidspunkt besluttede min kæreste og jeg os for selv at køre ned og se hvor magien skete. Vi havde intet planlagt hjemmefra- vi vidste ikke engang hvor vi skulle sove.
Vi oplevede  stor gæstfrihed, og åbne arme overalt hvor vi kom frem og vi besøgte mange små vinhuse, smagte deres champagner, hørte deres historier og vi blev fyldt med fascination, for deres stolthed, passion og kærlighed til håndværket gennemsyrende både deres ord og deres champagner. Dér nåede jeg Point of no return og hvis jeg ikke var forelsket i champagnen i forvejen- ja, så blev jeg det i hvert fald på denne tur- endeløst og uigenkaldeligt. 

Champagnenovicen.dk

Vi har også besøgt nogle af de store huse og de har bestemt også deres charme. Det er helt sikkert at uden Champagnemastodonter, som Moët, Veuve Cliquot og Ruinart, så havde champagne formentlig ikke været det brand, det er idag, men hver gang vender vi tilbage til de små producenter, hvor vinhuset ofte er gået i arv gennem generationer og det er de små huse mit hjerte banker for.

På det tidspunkt herhjemme fik jeg lyst til selv at købe en champagnesmagning, men det gik op for mig at der simpelthen ikke var nogen nord for Limfjorden, som tilbød vinsmagninger kun med fokus på champagne.

Det synes jeg er en skam, for Champagne har så utrolig meget at byde på, og det synes jeg ikke vendelboerne skal snydes for. Det blev startskuddet til Champagnenovicen.